Info til medlemmer 21.03.2020

Det er sikkert flere som har fått med seg at kommunenes kunstgressbaner åpnes for bruk men med visse begrensninger/kriterier. Trøndelag fotballkrets og NFF sentralt har også samme holdning. Trøndelag idrettskrets og NIF sentralt derimot er av en helt annen holdning og anbefaler at kunstgressbaner holder stengt. 5 kommuner nord for oss Levanger, Verdal, Inderøy, Snåsa og Steinkjer følger anbefalingen til Trøndelag idrettskrets og holder alle kunstgressbaner stengt.

Midt oppi det hele legges det i hendene på privateide baner (som National sin er) å gjøre seg opp en formening om å åpne eller ikke. Så klubben skal bestemme dette. Vi er underlagt NIF og NFF, hvem skal vi være lojal mot?

Egentlig er ikke dette vanskelig. Vi vil følge Trøndelag idrettskrets sin anbefalinger da NFF og Trøndelag fotballkrets sine begrensninger/kriterier vil være umulig å håndheve for oss som breddeklubb. Vi er alle påvirket av situasjonen og har nok med vår egen familie. Så er det gledelig å vite at våre nærmeste naboklubber Astor og Byåsen også holder banen stengt.

Vi observerer at det er nationalspillere som bruker banen. Vil derfor komme med en oppfordring til foreldre i klubben om å forklare sine barn/spillere om hensikten med at banen er stengt (forhindre smittespredning) og ber om at dette respekteres.

Selvfølgelig ønsker vi i klubben at vi så fort som mulig skal få i gang aktivitet på kunstgressbanen. Men inntil myndighetene endrer dagens tiltak vil vi holde banen stengt.