2018

VELKOMMEN TIL JENTEFOTBALLSEMINAR 2018

Lørdag 10.mars kl 10.00-15.00, Scandic Lerkendal

 

Norge har en ledende posisjon i verden når det gjelder antallet aktive jenter, og fotball er for lengst Norges største jenteidrett. Men ambisjonene til NFF Trøndelag streker seg langt utover det, vi ønsker flere jenter både som spiller, trenere, ledere og dommere. Det skal være en selvfølge at alle klubber fra starten legger forholdene like godt til rette for jenter som gutter. Vi vet det her må legges ned en ekstra innsatts for å lykkes. I NFF Trøndelag ca 8000 aktive jenter i alderen 6 – 12 år.

I ungdomsfotballen har vi et mål om å beholde jentene lengst mulig. Det må etableres gode klubbmodeller for å beholde jentene lengst mulig, helst et godt tilbud fra J13 til damer senior.

Vi håper «frivilligheta» nå er klare for å ta i imot og lede våre fotballspillende jenter gjennom en strålende fotballsesong preget av trygghet, fotballglede, mestring og utfordringer for alle.

NFF Trøndelag vil i den anledning invitere til Jentefotballseminar lørdag 10. mars på Scandic Lerkendal.

Målgruppa er jentefotballansvarlig, rekrutteringsansvarlig, sportslig leder, sportslig utvalg og trenere i jente/damefotball, men seminaret er naturligvis åpent for alle.

 

Foreløpig program for seminaret:

Barnefotballundersøkelsen 2018 – Hva forteller den oss i forhold til jentefotballen i kretsen?

* «Vinnerskalle» Trønderjenta, Trine Rønning, er en av Norgeshistoriens største fotballprofiler. Gjennom innlegget «Vinnerskalle» tar hun oss med på sin reise som fotballspiller og hvilke tanker hun gjør seg som trener i dag. 

Strindheim IL vil fortelle oss om hvordan det gjøres på jentesiden i klubben. Fra oppstart og rekruttering til å inneha to seniorlag. Hvilke utfordringer møter de på, og hvordan gjør de det for å løse disse?

* I etterkant av EM i 2017 ble Espelundutvalget opprettet med hensikt å kartlegge status for jentefotballen i Norge. Karen Espelund vil i sitt innlegg si mer om hva utvalget jobber med og hvilke erfaringer de har gjort seg så langt.

* Å styrke trenerkompetansen i barnefotballen er viktig for å rekruttere, bevare og utvikle spillere. Tiller J16, med trener Geir Arne Kristiansen, ble høsten 2017 Norgesmester ved å slå storklubben og forhåndsfavoritten Stabæk. Han startet opp med jentelaget fra de var 6 år og fulgt dem fram til i dag. Hvordan har han jobbet med laget for å utvikle og bevare dem?

* Fra Byafossen til Trondheims-Ørn. Julie Adserø har opplevd mye som fotballspiller. I sitt innlegg vil hun fortelle om hvordan det var å komme fra Steinkjer og ta steget opp til å bli en etablert toppseriespiller.